Page 2 - Jaarverslag OLT 2011
P. 2

Jaarverslag 2011 Openluchttheater Ede
In 2011 is het programma (zie de bijlage) voor het Openluchttheater samengesteld door ‘de bovenkamers’. Dit bureau heeft van april t/m juni ook de uitvoering verzorgd. Nadat ‘de bovenkamers’ besloot zich – formeel per 1 mei 2011 – terug te trekken, is vanaf die datum, het staande programma uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een nieuw bestuur o.l.v.
Gerrit Bloemink. Dit bestuur bestaat verder uit Gerry Poelert ( Cultura) en Marc van Haaren van de Edese Commerciële Club (ECC).
Het verslag dient als bijlage bij de programmeringssubsidie van € 25.000.
Begin juli kende de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in totaal € 161.341 BRIM-subsidie toe voor het Edese openluchttheater. Onder leiding van, de nieuwe voorzitter van de Stichting Openluchttheater (OLT) Ede, is in 2011 een start gemaakt met een integraal plan van aanpak inzake de renovatie en de toekomstige exploitatie van het Openluchttheater. De toegekende BRIM- subsidies zullen ten behoeve van de renovatie worden besteed.
De stichting Openluchttheater voert - in nauw overleg met de gemeente Ede en de Stichting
Domus 78, de eigenaar van het openluchttheater - de regie van het herstel van het OLT. Een extern bureau, SB4, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid en de daarbij behorende kosten om een theater in het OLT zo goed mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Zodra het advies van SB4 er ligt, kan het bestuur het plan van aanpak nog definitief maken.
Het bestuur heeft – eind 2011 – een programmacommissie in het leven geroepen om zich te laten adviseren over een nieuw jaarprogramma voor 2012.
Het programma van 2011 is mede door het vertrek van de heer Overeem een programma in een overgangsjaar, waarin de visie en ambitie moesten worden geformuleerd en de winkel draaiend werd gehouden.
Samenstelling bestuur
Gerrit Bloemink Gerry Poelert Marc van Haaren
voorzitter secretaris penningmeester
Het nieuwe bestuur was in 2011 in vergadering zes keer bijeen.
Samenstelling programmacommissie
Klaas Wolfis voorzitter Ronald Busser lid
Joop van Liere lid
Albert Wissink lid Matthijs Zondag lid
De programmacommissie was in 2011 in vergadering twee keer bijeen.
2
















































































   1   2   3   4   5