Page 2 - Jaarverslag OLT 2018
P. 2

JAARVERSLAG 2018 OPENLUCHTTHEATER EDE
In 2018 is het programma (zie bijlage) voor het Openluchttheater Ede (OLT) samengesteld door het bestuur van het Openluchttheater Ede in samenwerking met Trijn Romein, manager podiumkunsten bij Cultura.
Ter promotie van het programma bracht het Openluchttheater Ede in het voorjaar van 2018 een programmakrant uit. Zowel de website als facebook ondersteunde gedurende het seizoen de promotie van de verschillende voorstellingen. Bij de in- en uitvalswegen stonden aankondigingsborden van de Lazy Sundays.
Totaal waren er 9543 bezoekers, 2693 meer dan in 2017. Dit is exclusief de 500 kinderen van de schoolprojecten. Het Openluchttheater trok ook veel bezoekers van buiten Ede. Twee in de zomervakantie geprogrammeerde kindervoorstellingen zijn vanwege te weinig belangstelling afgelast. Blijkbaar is de doelgroep de Edese kinderen en minder de toeristen. Voor 2019 zullen de kindervoorstellingen voor en na de zomervakantie op woensdagmiddag geprogrammeerd worden.
De horecafaciliteiten breidden uit met warme frituurhapjes. Extra inkomsten werden verkregen door de verhuur van kussentjes.
Het bestuur van het OLT is blij te kunnen rekenen op 35 vrijwilligers die alles in goede banen leiden voor, tijdens en na de voorstellingen.
Eén dag voor de algemene bekendmaking van het programma ontvangen de omwonenden van het Openluchttheater het overzicht van de voorstellingen via de nieuwsbrief. Ter compensatie van eventuele overlast kunnen zij twee vrijkaarten per seizoen te reserveren. Dit jaar voor het eerst konden de ECC leden een passe-partout voor € 100,= aanschaffen.
Bij de “Groot en Meeslepend” voorstellingen werden beveiliging en verkeersregelaars ingezet.
Samenstelling bestuur:
 Guus Wijnsouw Gerry Poelert Henk Righolt
voorzitter secretaris penningmeester
Het bestuur vergaderde 10 maal.
Het activiteitenverslag vormt samen met de jaarrekening de verantwoording over 2018.
     1





















































































   1   2   3   4   5