Page 22 - Jaarverslag OLT 2018
P. 22

 Dinsdag 18 september Schoolproject
Aantal deelnemers: 300
Lekker samen zingen! Net na de start van het nieuwe schooljaar organiseerde Cultura voor de derde keer een cultuurdag voor basisscholen uit de gemeente Ede.
Het doel is de scholen uit de gemeente Ede samen te laten komen, met elkaar kennis te laten
maken en samen te werken. Dit keer stond de dag in het teken van samen zingen. Ongeveer 300 kinderen van 9 verschillende basisscholen maakten in één dag een muziekvoorstelling, met als uitvoerlocatie het Openluchttheater in Ede.
In de ochtend kregen alle leerlingen een muziekworkshop in Cultura. Ze gingen aan de slag met klappen, stampen en zingen in combinatie met body beats. Per leeftijdscategorie werd er geoefend in de theaterzaal. Na deze energieke workshop knutselde de kinderen tijdens een creatieve workshop. Alle groepen versierden ’s ochtends t-shirts met het muziekthema als inspiratie. De onderbouw kreeg gele shirts, de middenbouw rode en de bovenbouw blauwe.
‘s Middags vertrokken alle groepen vanuit Cultura richting het Openluchttheater voor de voorstelling. Het was mooi weer en de samenzang klonk prachtig. De gemaakte shirts zorgde voor een mooi plaatje en de stralende gezichten van de kinderen maakten het compleet. Het was een topdag!
De diverse scholen werkten intensief met elkaar samen, maakten kennis met elkaar en beleefden
heel veel plezier. Het doel van de dag is bereikt en in het voorjaar 2019 organiseren we weer zo’n dag.
Reactie school Calluna: We vonden het fantastisch georganiseerd. Heel leuk initiatief!
     https://youtu.be/VymfmNeKtfo
  21























































































   20   21   22   23   24