Page 2 - Jaarverslag OLT 2019
P. 2

JAARVERSLAG 2019 OPENLUCHTTHEATER EDE
In 2019 is het programma (zie bijlage) voor het Openluchttheater Ede (OLT) samengesteld door het bestuur van het Openluchttheater Ede in samenwerking met Trijn Romein, manager podiumkunsten bij Cultura.
Ter promotie van het programma bracht het Openluchttheater Ede in het voorjaar van 2019 een programmakrant uit. Zowel de website als facebook ondersteunde gedurende het seizoen de promotie van de verschillende voorstellingen. Bij de in- en uitvalswegen stonden aankondigingsborden van de Lazy Sundays.
Totaal waren er 9011 bezoekers. Dit is exclusief de 381 kinderen, leerkrachten en bezoekers van het schoolproject Zomerfeest. Bij het project Let’s Swing waren 306 kinderen, begeleiding en ouders betrokken, echter vanwege het slechte weer is die dag uitgeweken naar Cultura. Naar de kindervoorstellingen, dit jaar geprogrammeerd voor en na de zomervakantie op woensdagmiddag kwamen 795 kinderen en ouders.
Ook dit jaar leverde de horeca en de verhuur van kussentjes extra inkomsten op, waarmee een aantal investeringen, zoals koelkasten gedaan zijn.
Inmiddels zijn 43 vrijwilligers betrokken bij het Openluchttheater om voor, tijdens en na de voorstellingen te zorgen dat de artiesten en de bezoekers aan niets ontbreekt.
Via een nieuwsbrief ontvangen de omwonenden van het Openluchttheater het overzicht van de voorstellingen. Ter compensatie van eventuele overlast kunnen zij twee vrijkaarten per seizoen reserveren. Ook dit jaar konden de ECC leden een passe-partout bestellen.
Bij de “Groot en Meeslepend” voorstellingen werden beveiliging en verkeersregelaars ingezet.
Samenstelling bestuur:
  Guus Wijnsouw Gerry Poelert Gerdo de Jager
voorzitter secretaris penningmeester
Het bestuur vergaderde 10 maal. Op 2 november, jaardag van de vereniging van Nederlandse Openluchttheaters.nl, ontving het bestuur van Openluchttheater Ede 22 besturen van collega Openluchttheaters.
Het activiteitenverslag vormt samen met de jaarrekening de verantwoording over 2019.
    1





















































































   1   2   3   4   5