Overslaan en naar de inhoud gaan

 
 
 
 
 
 
 
 

Jubileum Taptoe "75 jaar Irene"

zaterdag 21 september 2024
20:00 uur
Groots & Meeslepend
€ 15,00
Alle leeftijden

Deze taptoe heeft de naam gekregen van de jubilerende Chr. Showkorpsen Irene Ede. Het ligt in de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Als voorbereiding op de taptoe zal het dak van het (vaste) podium worden verwijderd, waardoor er volledig zicht is op het grote grasveld. 

Maar liefst 6 verenigingen nemen deel aan deze Taptoe, waarbij de jubilerende vereniging het volledige voorprogramma verzorgt. Om 19.00 u. treedt Iren3 op en de show van Jeugdshowband Irene begint om 19.30 u. 

Om 20.00 u. treedt de top van de Nederlandse showkorpsen op. Alle showkorpsen die op 21 september a.s. meedoen aan de Taptoe hebben ook deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in 2022. Zij treden op in de volgorde van de uitslag van het WMC, waarbij de vice wereldkampioen uiteraard als laatste zal optreden.

Drum- en Showfanfare Advendo  - Op taptoes, streetparades en corso's is Drum- en Showfanfare Advendo een graag geziene gast. Altijd weet Advendo het publiek weer te boeien met haar verrassende en afwisselende shows. Deze variatie wordt mede bereikt doordat Advendo ieder jaar een nieuwe show aan het publiek presenteert.

Showband Irene - In 2024 presenteert Showband Irene haar jubileumshow ‘Queen of Egypt’. Een groep leden en het instructieteam hebben uit een veelvoud van ideeën en concepten gekozen voor een geïnspireerd verhaal van Cleopatra.
Cleopatra was koningin van het oude Egypte. Haar levensverhaal spreekt nog altijd tot de verbeelding. Volgens de overlevering was zij een buitengewone schoonheid en had ze een verhouding met de Romeinse keizer.

Pasveer - Naast de eigen interpretatie van klassieke muziek speelt Pasveer ook hedendaagse muziek op een eigentijdse manier. Door de strakke uniformering met een chique uitstraling, het ‘showmanschap’ én de flitsende show choreografieën met een hoge moeilijkheidsgraad, is Pasveer in binnen- en buitenland altijd succesvol.

Show- en Marchingband Rijnmondband - De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is.

Show- en Marchingband K & G - In hun van het United States Marine Corps afgekeken uniformen staan de leden van de Show- and Marchingband garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland. Het publiek weet dit altijd te waarderen met veel applaus. Het stevige geluid is inmiddels bij velen van u bekend en zal met de inzet van leden en instructie nog vele jaren te beluisteren zijn. 

Marchingband DVS - De Marchingband is befaamd om haar aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Het brede mars- en polkarepertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows maakt de Marchingband tot een graag geziene gast op taptoes en parades in binnen- en buitenland. 

 

Andere evenementen

zondag 19 mei 2024
Vorkje Prikken
vrijdag 7 juni 2024
Edwin Evers Band Presenteert: 80's & 90's TOUR
zaterdag 8 juni 2024
Edwin Evers Band Presenteert: 80's & 90's TOUR
zaterdag 15 juni 2024
Slagerij van Kampen 40 jaar Jubileumtour