Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Duo Laroo / Byrd

zondag 7 augustus 2022
15:00 uur
Lazy Sundays
Alle leeftijden

De internationale artiesten trompettiste Saskia Laroo uit Amsterdam en pianist / zanger / percussionist Warren Byrd uit de V.S. (beiden ook componisten en bandleiders) creëren samen een grote verscheidenheid aan muziek voor een breed palet van gelegenheden, variërend van de grootste gala's tot de kleinste en intiemste podia voor kenners en fans. Of ze nu dansklassiekers spelen, nummers uit het American Songbook, zwoele Afro-Latin grooves of hun onweerstaanbare, niet zelden hartverscheurende eigen nummers, dit unieke duo kan zich manifesteren als een rustig klankkussen voor de achtergrond, als een knallend feesttandem of als een complete hoofdact. Laroo en Byrd slagen er altijd en overal in om hun overweldigende charme van het podium te laten spetteren.

Byrd en Laroo hebben voor het eerst samengewerkt in de Verenigde Staten in 2001; sindsdien vergezelt hij haar op de meeste van haar tournees, als haar favoriete en vaste toetsenist. Als duo hebben ze in heel veel langden getoerd.

Saskia Laroo is Amsterdamse, een baanbreekster in de muziek en een van de beste trompettistes ter wereld. Ze studeerde af aan de Muziekacademie van Hilversum. Haar schitterende carrière werd voortgestuwd door haar veelzijdigheid, variërend van haar vele tournees met Latin-, jazz- en popbands tot samenwerkingen met legendes als Hans Dulfer en Teddy Edwards.

Warren Byrd, afkomstig uit Hartford, Connecticut, is een pianist en zanger die zijn sporen heeft verdiend met een lange lijst van internationale samenwerkingen, tournees en veelgeprezen composities en uitvoeringen. Vanaf de eerste croonings als vierjarige jongen in het gospelkoor tot aan het einde van de middelbare school had hij al uitgebreid opgetreden als amateur-acteur, -zanger en -pianist.

Andere evenementen

zaterdag 20 augustus 2022
Deze ridder zegt NEE
zaterdag 20 augustus 2022
Deze ridder zegt NEE (2e voorstelling)
zondag 21 augustus 2022
Oecumenische Dienst
zondag 21 augustus 2022
Gingerella & The Blondtones